1. Se pot manifesta ca alergii alimentare – persoanele care suferă de alergii sezoniere experimentează uneori așa-numitul „sindrom de alergie polen-alimente” (sau sindromul de alergie orală), care implică simptome de alergie la nivelul gurii, gâtului, urechilor (mâncărime, senzație de furnicătură, chiar edem al buzelor, limbii sau gâtului) atunci când consumă fructe și legume proaspete precum mere, pere, morcovi, țelină, piersici sau cireșe. Proteinele vegetale din aceste alimente reacționează încrucișat cu anumite proteine de polen, provocând simptome sugestive unei alergii alimentare.
  2. Stresul poate agrava simptomele alergiei – reducerea nivelului de stres nu este doar un remediu modern, dar poate reduce producția de histamină, substanța care provoacă reacții alergice în organism. A practica un sport sau a aloca măcar 30 de minute pe zi pentru meditație sau yoga te poate ajuta să-ți gestionezi simptomele.
  3. Furtunile pot declanșa astmul cu componentă alergică – pot determina o persoană alergică să aibă dificultăți de respirație (respirație greoaie, șuierătoare), chiar dacă nu a mai avut niciodată probleme respiratorii importante.
  4. Clorul poate agrava alergiile – fie că mergi la piscină sau doar intri în contact cu aerosoli de substanțe dezinfectante pe bază de clor, acesta poate irita căile respiratorii, agravând simptomele alergiilor sezoniere.
  5. Ar trebui să începi administrarea tratamentului pentru alergii din timp – medicamentele funcționează cel mai bine și sunt cele mai eficiente dacă sunt administrate înainte de începerea sezonului de polen.
Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.