Corticosteroizii fac parte dintr-o familie de substanțe care sunt produse de organism pentru a-l ajuta să funcționeze normal. Sunt agenți naturali care previn inflamația. Corticosteroizii utilizați pentru a trata astmul sunt similari cu propriul cortizon natural. Nu sunt la fel cu steroizii anabolizanți pe care unii sportivi și culturiști îi folosesc pentru a-și construi mușchii și forța. Steroizii anabolizanți pot avea efecte secundare grave, dar corticosteroizii nu afectează ficatul și nu provoacă sterilitate.

Simptomele resimțite atunci când ai astm bronșic apar deoarece căile respiratorii care transportă aer în plămâni sunt:

  • inflamate și cu exces de mucus
  • mușchiul care înconjoară căile respiratorii se strânge făcând căile respiratorii mai înguste

Aceste două procese fac dificilă mișcarea aerului în și din plămâni, ceea ce face respirația mai dificilă. Corticosteroizii sunt cel mai eficient medicament pentru prevenirea și tratarea inflamației căilor respiratorii.

De ce inhalator?

Când medicamentul este inhalat, ajunge mult mai repede în căile respiratorii unde este problema. Aceasta înseamnă că pot fi prescrise cantități mai mici de medicamente. Compară acest lucru cu medicamentul care este luat pe cale orală și înghițit; sunt necesare cantități mai mari.

Efectele secundare ale corticosteroizilor inhalatori pot fi: durere în gât, voce răgușită și afte bucale. Folosirea unei camere pentru inhalat, clătirea gurii și periajul dinților după administrarea medicamentului poate ajuta la evitarea acestora.

Este important să reții că trebuie să administrezi corect un medicament pentru a funcționa eficient, chiar și atunci când te simți bine dacă acesta așa a fost prescris.

Poate dura până la 2 până la 3 săptămâni de când ai început tratamentul cu corticosteroizi inhalatori până când observi o diferență în ameliorarea simptomelor.

Și, nu în ultimul rând, nu creează dependență.

Este o bătaie de cap să administrezi medicamente în fiecare zi, dar este o bătaie de cap și să trăiești cu simptome în fiecare zi.

Ce sunt corticosteroizii inhalatori utilizați în tratamentul astmului bronșic?
Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.