Schimbă hainele

alergenele precum polenul, părul animalelor de companie, sporii de mucegai și acarienii de praf se pot lipi de corp, haine și păr. Pentru a reduce expunerea la acestea, fă-ți un obicei să te descalți la ușă, să speli mâinile și fața când intri înăuntru și să schimbi hainele. Iar dacă copiii tăi au alergii, asigură-te că fac la fel.

Duș în fiecare seară

dușul seara înainte de culcare te asigură că alergenele blocate pe păr și piele nu merg în pat cu tine.

Curățenie zilnică

praful este inevitabil, dar dedicarea a 10 minute pe zi pentru curățarea și aspirarea prafului poate reduce acumularea de praf. Asigură-te că utilizezi un burete sau un mop umed (o cârpă uscată și încărcată poate provoca simptome) și un aspirator cu un sac dublu și filtru HEPA. Dacă tu ești cel cu alergii, încearcă să delegi aceste treburi zilnice unui alt membru al familiei. Sau, poartă o mască și mănuși în timp ce faci curat pentru a reduce expunerea la alergene.

Scapă de alergene prin spălatul corespunzător al textilelor

pentru a reduce acumularea de alergene în așternuturi, spală în apă fierbinte (cel puțin 60°C) în fiecare săptămână. Asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorului pentru o curățare în siguranță a lenjeriei de pat (poate fi curățată uscat, dacă este necesar).

Monitorizează nivelul de umiditate

acarienii și mucegaiul se dezvoltă în medii calde și umede. Poți achiziționa un higrometru ieftin (monitor de umiditate) pentru a măsura umiditatea casei. Când nivelul de umiditate crește peste 50%, utilizează un dezumidificator.

Cum gestionezi alergiile pentru a profita la maximum de orice zi

Verifică zilnic prognoza polenului în zona în care trăiești (dacă este posibil)

prognoza de polen se poate schimba zilnic, în funcție de o varietate de factori, inclusiv de vreme. Cel mai bun mod de a fi pregătit este să verifici zilnic prognoza locală de polen.

Păstrează medicamentul pentru alergii la îndemână.

Desigur, uneori măsurile de precauție nu sunt suficiente. Prin urmare, asigură-te că ai întotdeauna medicamentele pentru alergii la îndemână. În acest fel, dacă începi să strănuți, poți să administrezi medicamentele și să ai răbdare pentru ca simptomele să se atenueze.

Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.