Acarienii de praf sunt principalul alergen de interior ce poate declanșa simptome importante unei persoane cu rinită alergică sau astm bronșic. Ei sunt prezenți pe toată perioada anului în casele noastre, putând provoca alergii persistente.

Aceștia pot declanșa simptome alergice ușoare până la severe și pot fi responsabili chiar pentru criza de astm. În caz de sensibilizare ușoară, persoana în cauză poate prezenta ocazional secreții nazale apoase, ochi înlăcrimați și strănut. Cazurile mai severe pot manifesta simptome cronice ca strănuturi persistente, congestie nazală, presiune facială, mâncărime de nas/ochi/piele, eczemă, tuse, presiune sternală, dificultate în respirație sau chiar o criză severă de astm.

Când să consulți un medic specialist

Unele semne și simptome ale alergiei la acarieni, cum ar fi curgerea nasului sau strănutul, sunt similare cu cele ale unei răceli banale. Uneori este dificil să îți dai seama dacă ai o răceală sau o alergie. Dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână, este posibil să fie o alergie.

Dacă semnele și simptomele devin severe – cum ar fi congestie nazală importantă, tuse persistentă, respirație șuierătoare sau alterarea somnului – cel mai bine este să soliciți ajutorul unui medic specialist.

Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.