-
Ignori simptomele – poți deveni alergic și să nu îți dai seama, deoarece simptomele sunt subtile și cronice. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu ai avut alergii până în prezent. Dacă ai simptome care nu dispar aproape niciodată (nas înfundat, secreții nazale apoase, strănuturi, mâncărimi ale nasului și ochilor), consultă un medic specialist.
-
Îți iubești perna – deși îți pare confortabilă, s-ar putea să îți creeze probleme, mai ales dacă o ai de mult timp. Pernele pot acumula mulți acarieni din praful de casă și aceștia îți pot provoca simptome de alergie; dacă perna este veche sau conține pene/puf, cu atât mai mari sunt șansele ca aceasta să îți creeze disconfort.
-
Îți plac jucăriile de pluș – din păcate sunt un magnet pentru acarienii din praful de casă; ca și în cazul pernelor, jucăriile de pluș acumulează mult praf. Dacă tu sau copilul tău aveți asemenea prieteni pufoși care pot crea probleme, cel mai bine este să păstrați doar câteva. O colecție de asemenea jucării poate crea simptome supărătoare.
-
Dormi cu animalul de companie – poate părea drăguț acest obicei, dar nu este o idee bună dacă ai alergii. Chiar dacă nu ești alergic la animale, animalele de companie pot aduce în blană polenuri, praf, mucegaiuri și alte alergene din exterior. Cel mai bine este să nu lași câinele sau pisica să stea pe pat. Dormitorul ar trebui sa fie o zonă fără alergene.
-
Îți iei un animal de companie “hipoalergenic” – adevărul este ca nu există animal de companie hipoalergenic. În timp ce unele rase se spune că sunt mai puțin alergenice decât altele, experții spun că orice animal cu blană poate cauza simptome la persoanele sensibile. Chiar și pisicile și câinii fără păr sunt alergenice (nu blana este cea care provoacă simptomele, ci anumite proteine din saliva și urina lor care ajung pe blană)
-
Crezi că o pasăre e ok ca animal de companie – da, poți fi alergic și la păsări. O singură pasăre e suficient pentru a provoca alergii și e posibil să nu îți dai seama, deoarece durează până când simptomele vor apărea.