Descriere

Fiecare EpiPen auto-injector oferă o singură doză de 0,3 mg injecție epinefrina, 1: 1000 (0,3 ml) într-o soluție sterilă.

Fiecare EpiPen Jr auto-injector oferă o singură doză de 0,15 mg injecție epinefrina, 1: 2000 (0,3 ml) într-o soluție sterilă.

Indicații

EpiPen (epinefrina) 0,3 mg și EpiPen Jr (epinefrina) 0,15 mg auto-injector sunt pentru tratamentul de urgență a reacțiilor alergice (auto-administrare imediată) ce pun viața în pericol (anafilaxia) cauzate de alergene, exerciții fizice sau triggeri necunoscuți și pentru persoanele cu risc crescut pentru aceste reacții.

Epinefrina sau adrenalina este tratamentul de primă linie pentru o reacție alergică severă (cunoscută și sub numele de anafilaxie) și trebuie utilizată prompt. Poate fi administrat prin haine dacă este necesar.

Cum administrezi EpiPen în 5 pași simpli:

  1. întinde-te cu picioarele ușor ridicate sau stai în picioare dacă respiri cu dificultate 
  2. ține EpiPen auto-injector în mâna dominantă cu capacul de siguranță albastru cel mai aproape de degetul mare și înlătură capacul
  3. ţine dispozitivul la 10 cm distanță de picior și printr-o mișcare ușoară de balans înțeapă cu vârful portocaliu în partea exterioară a mușchiului coapsei superioare (la mijlocul coapsei, în lateral), la un unghi de 90°
  4. ţine pe loc timp de 5-10 secunde
  5. îndepărtează auto-injectorul și masează zona timp de cel puțin 10 secunde.

După ce ai urmat cei 3 pași, sună la 112 și solicită o ambulanță imediat după administrarea adrenalinei. Nu te ridica, rămâi întins sau așezat până când ești evaluat de o echipă de urgență.

O greșeală comună în cazul reacțiilor anafilactice este așteptarea prea mult timp pentru a administra adrenalina. Aceasta este sigură de utilizat și poate salva o viață. Nu ezita.

Nu utiliza EpiPen și EpiPen Jr dacă nu ți-a fost prescris. Nu-l oferi altor persoane dacă nu au recomandare.

Utilizarea EpiPen - auto-injector cu adrenalină
Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.