Alergenele din alimente îți pot crea serioase neplăceri dacă nu le tratezi cu atenție. Pentru evitarea acestor situații, iată câteva sfaturi foarte utile pentru tine:

  1. Citește cu atenție etichetele cu ingrediente ale produselor, de 2 ori dacă este nevoie, chiar dacă acesta este un produs care crezi că nu ar conține un alergen alimentar pe care trebuie să îl eviți; în cazul în care un aliment nu are etichetă cu ingrediente, cel mai sigur pentru tine este să eviți produsul respectiv
  2. Verifică ambalajele produselor pe toate părțile deoarece, separat de eticheta cu ingrediente, s-ar putea să găsești o etichetă pe care este precizat „poate conține”
  3. Citește etichetele cu ingrediente chiar și de la produsele care nu sunt alimentare, cum ar fi săpunuri, loțiuni, produse de îngrijire a părului, medicamente, pentru a te asigura că acestea nu conțin un ingredient la care ești alergic
  4. Dacă trebuie să iei masa în oraș, nu ezita să întrebi ospătarii despre ingredientele din mâncăruri; poți comanda ceva preparat cât mai simplu și să eviți deserturile, deoarece acestea adesea conțin sau au intrat în contact cu ingrediente la care te știi alergic
  5. Înainte de a călători, ar trebui să te asiguri că ai la tine trusa cu medicamentele necesare tratării unui episod de alergie
  6. Când copilul tău are alergii alimentare, învață-l ce alimente trebuie să evite și cum arată acestea; trebuie să înțeleagă cum să reacționeze în cazul în care cineva bine intenționat încearcă să îi ofere ceva de mâncare/băut
  7. Comunică personalului de la grădiniță/școală problema copilului tău și asigură-te că învățătorii/profesorii sunt conștienți de planul de acțiune în ceea ce privește alergiile alimentare și de cum să utilizeze medicația pentru a trata simptomele în astfel de situații
Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.