Anumite vaccinuri pot conține cantități mici de proteine din ou deoarece virusul din vaccin este adesea crescut în ouă de găină. Astfel, persoanele alergice la ou pot crede că le este contraindicată vaccinarea.

Cu câteva decenii în urmă, persoanele cu alergie la ouă au fost sfătuite să evite vaccinul sau să ia măsuri de precauție speciale în acest sens. De fapt, cantitatea de proteine din ou din fiecare vaccin este excepțional de mică și mult sub nivelul care ar putea provoca o reacție alergică.

În ultimii 10 ani au existat studii clinice care au arătat că vaccinurile nu conțin o cantitate semnificativă de proteine din ou și că se pot administra în siguranță persoanelor cu alergie la ou.

În unele cazuri, dacă ai avut o reacție severă la ou în trecut, medicul îți poate sugera să te vaccinezi într-un cadru medical spitalicesc. Acest lucru este luat în considerare dacă tu sau copilul tău ați avut o reacție anafilactică la o doza anterioară de vaccin (adică o recție severă) care implică probleme semnificative de respirație. Aceste persoane ar trebui să fie sub monitorizarea unui medic alergolog.

Orice vaccin poate determina o reacție alergică. Iar măsurile de precauție obișnuite trebuie respectate la orice tip de pacient (chiar dacă acesta este sau nu alergic). Personalul medical care administrează vaccinul este pregătit să recunoască și să trateze astfel de reacții.

Mă pot vaccina dacă sunt alergic la ou?
Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.