Simptomele de astm și de alergie pot fi declanșate toamna de către polenul de ambrozie și anumite mucegaiuri. Polenul de ambrozie poate reprezenta o problemă până la primul îngheț. Mucegaiul care se dezvoltă pe frunzele moarte și pe lemnele putrezite se dispersează în aer cu ajutorul vântului. În același timp, frunzele care sunt arse dispersează alergenele din cauza fumului. Toate acestea pot duce la apariția simptomelor de alergie și astm.

Variațiile mari de temperatură pot provoca, de asemenea, mâncărimi ale ochilor și nasului, strănut, respirație șuierătoare (wheezing), tuse. La fel, umiditatea crescută în zilele mai calde din timpul toamnei poate exacerba problema mucegaiurilor, iar zilele cu vânt împrăștie micii spori de mucegai. Nu în ultimul rând, aerul rece poate provoca constricția căilor respiratorii, cauzând probleme.

Toate aceste simptome trebuie ținute sub control cu medicație specifică. Pentru un control eficient al simptomatologiei, cel mai bine este să consulți un medic specialist.

Dacă ți s-a părut util spune și altora!
Solicită o programare

Medicul specialist te ajută să înțelegi și să ții corect sub control afecțiunea.